Friday, May 7, 2010

Perihal Kentut. Kentut X?

Sebelum saya bercoleteh panjang.
Ingin saya stresskan disini..
article ini tidak ader kene mengena dengan tabiat si penulis.
Hobi penulis bukan kentut semata-mata.
Hanya berkongsi ilmu sambil melawak jenaka.
Tq!



Cover2 Kalo Nak Kentut okeh!!

Tanya Diri Anda..


Anda kentut?

Bagaimana Kentut Terhasil?

Gas yang terhasil dr udara yang kita sedut, gas yang diresap kluar dr salur darah dan gas yang terhasil melalui chemical rxn dalam perut dan dari microbes activity.

Kenapa Kentut Busuk? (Persoalan yang bagus!)

Wujud kehadiran sulfur dalam kentut anda. Jadi kurangkan makan makanan yang mengandungi kandungan sulfur yg tinggi spt Telor, daging etc. So Kucing dan Anjing akan kentut super2 busuk la kan..

Kentut Berbunyi? Kenapa?

Bunyi terhasil sebab getaran. Check balik fizik form 4. So faham2 la ape yang bergetar.

Kenapa Kentut Busuk Senyap Dan Agak2 Panas.

Wah... Bau busuk dari aktiviti bakteria. Dan aktiviti bakteria produce heat. Bubbles kentut selalunya kecil warmer kerana density low dan busuk!. Inilah fenomena kentut SBD. (Silently-But-Deadly)

Adakah Kentut Mampu Terbakar?

Yes!! Secara logic nya.. ada methane kan. cume maybe kejap je. hahahahaah. Dan x payah la try. Kang terbakar lak kang. Masuk Kosmo baru tau.

Adakah Kentut Membunuh?

Ohh.. Mungkin. Kalo kentut sangat busuk sampai driver pengsan. Mungkin mati semua penumpang sebab accident. So hati-hati kalo nak kentut.

Bolehkan Kentut Dikatogerikan Sebagai Seksi?

Mungkin.. Manusia kan ramai yang pelik2....

Ular Kentut Busuk?

Busuk la kot.. Ular kan karnivor. X pe, G la bau.

Kuda Kentut Busuk?

Kuda mungkin x sebusuk ular. x tau la. Diet masing2 berlainan. Microbes pon lain lah.. Kerbau kentut busuk x ??

Berapa Ph Kentut?


Consider berasid sebab ader gas2 CO2, H2O2 etc.

Lain2 Tentang Kentut?

Kalau kiter di Angkasa Lepas, Kentut mempunyai tenaga yang cukup untuk menolak badan kehadapan. No gravity.... Dan velocity nya adalah malar!

Banyak lagi facts pasal kentut ni yang aku x tulis.
Korang boleh la search sendiri kalo rajin.
Ni sebab dah bosan sangat....
Aku rajin la cari.

Ingat....

1 Malaysia, 1 Harapan, 1 Kali Kentut.. Kita Cabut Lari!!!

hahaha

12 comments:

siti said...

entry yg xbleh blah,,,

Hobi penulis bukan kentut semata-mata
tp juga......... (smbng sndri)

hahahah

kesimpulannya: mute kentut SANGAT BUSUK

(¯`°¤•» YuYuN «•¤°´¯) said...

dah lama ko sibuk psl kntut..skrg baru publish??
xpe2..bagus2 =P

mUTe said...

to siti: Kentut aku odorless.. hehe

mUTe said...

to yuyun: Dah lamer nak publish.. tggu time jer.. Weh ko kentut ke nih? busuk dowh!

MinMin said...

amboi....ceter psl kentut2 plak...

PS: kentut aku x membunuhkan...tp ko punye..ehem2...hahaha

YuYuN said...

oit..oit..oit
ckp bek skit okey!
xda msa nk kentut kat blog ko
sbb da sedia busuk kat cni
hahah

mimi syamimi said...

npe ko letak 'cover2 kalo nk kntut' kt gmba ats tu~

pesanan utk diri sndiri ke?

mUTe said...

to Min:
Sure ke kentut anda x membunuh? keter ak pon boleh mati enjin bile ko kentut. :-))

mUTe said...

to yuyun:
X yah la tipu. aku dgr.... sungguh kuat!

mUTe said...

to mimi:
dan pesanan untuk ko jugak. haha

MinMin said...

sori sikit...kalo ko kentut,tayar keter aku terus pancit....haha

mUTe said...

tu sebab tayar keter ko memang dah bocor. haha