Wednesday, May 5, 2010

Maner Satu aka Which One



Perlu ker aku upgrade celcom berokband aku dari RM68 ke RM 98
Semata mata nak menikmati kelajuan Internet yang suam2 kuku??
Or mungkin laju... 384kbps ke 3.6 mbps




Atau patut aku campak terus berokband sekali ngan modem2
Dan subscribe maxis lak???
RM 98 jugak kot..... 3.6 mbps jugak 6gb



Agak2 pelan maner patut aku pilih??
Kalo ikutkan coverage maxis lg oke dekat rumah aku.
Celcom lak coverage lagi meluas tapi dah ramai sangat yang pakai.

So sesiapa yang tggal kat area Klang dan Alor Gajah.
Ape pendapat korg?? TQ :-)

12 comments:

(¯`°¤•» YuYuN «•¤°´¯) said...

haha..disebabkan ko byk duit upgrade la yg rm98 skali..baru puas..byar pun xrugi..[agaknya la huhu]

MK Kimi said...

ko kan dh xlama nak keje, tukar streamyx terus nnt.huhu...

Hasrol Nizam said...

pilih2 jangan tak pilih..hehe..
act tak tau la aku nak suggest yg mana satu..

mimi syamimi said...

mxs skg bkn ad promotion ke?modem de free lg...
tp kn maxis ad limit tu la kecacatannye...kalo skg 48 kalo xsala utk 1.5gb
kalo 3gb 6puluhlbey...
kalo xsala ak la~

mUTe said...

to yuyun:
Banyak la... Ni td dah pokai bayar bill 3 bulan lepas. 2 rat.. huk huk

mUTe said...

to kimi: streamyx x nak.. ckop la yg kat rumah nih. Slow gak.

mUTe said...

to serol: haha.. ingat nak bg suggestion ke td. haha

mUTe said...

to mimi: tu la aku nak amek yg RM 98. sbb 6 gb. haha

mimi syamimi said...

yg ko tamak haloba sgt nk smpai 6gb tu da knape?
ak gne 3gb oke jek...

mUTe said...

to mimi: cukop ker? aku nak download video lagu dr youtube.. lady gaga sket!! haha

Nadia Ibrahim said...

yg 98 ngan 68 tu lebih kurang je lembab die..celcom mmg lmbb..

mUTe said...

Erm.. TQ. Aku da nekad nak pakai maxis lepas nih. huhu